ÖzgürKon 2021
You can not select more than 25 topics Topics must start with a letter or number, can include dashes ('-') and can be up to 35 characters long.
 
 

2.9 KiB

title brief image date draft
Etkin katılım çağrısı 16-17 Mayıs'ta çevrimiçi yayındayız! /images/blog/cfp.jpg 2020-04-10 false

Bir yıl gelip geçti. Ayların yeteceğini düşündüğümüz günlerden bugüne yine küresel bir salgın krizi altında özgür yazılımı yeni yerlere taşımaya çabalıyoruz. Geçtiğimiz yıl korku ve ayrılıkla doluydu fakat insan yaratıcılığının olduğu her yerde olduğu üzere umut da dolu. Yeni bir iletişim ve bağlantı çağı pek çok yerel özgürlük mücadelesi sürdüren topluluğu çevrimiçi etkinliklerle birbirine bağladı. Bu yeni çağ ÖzgürKon'u yarattığı üzere bu sene de geçen seneki görevimize sahip çıkıp yerel toplulukları uluslararası mücadelenin öznesi yapmayı hedefliyoruz.

ÖzgürKon Özgür Yazılım Derneği tarafından her baharda düzenlenen uluslararası bir konferanstır. Conferansın dili İngilizce ve Türkçedir. Oturumlar mümkün olduğunca yerel dillere çevrilmekte. Etkin katılım çağrısı özgürlük adına sözü olan herkese açıktır.

Bu senenin teması özgürlüğün bütünlüğü olarak belirlendi. Yazılım ve donanım özgürlüğü sorunu toplumun özüne işlemiş durumda. Hayatlarımızı, topluluklarımızı ve toplumu nasıl örgütlediğimiz giderek teknoloji tarafından şekillendiriliyor. Güvendiğimiz adil ve özgür olmayan her teknoloji hayatımızı da aynı şekile sokuyor. Salgının dönüm noktasında özgürlüğü bir bütün olarak düşünmenin gerekliliği özellikle önem kazanmakta.

Bu konseptte özgürlük mücadelesinin geniş alanından her türlü konuşma ÖzgürKon'da kendine yer bulabilir.

Her bir oturum 50 dakikadır.

Konuşma (1 oturum):

Konferansın ana konuları kapsamında geniş bir kitle açısından önem arz eden konuşmalar/sunumlardır. Soru-cevap bölümü dahil süresi 1 oturumdur. Canlı yayınlanır.

Kısa konuşma (½ oturum):

Spesifik alt konular dahilinde katılımcıların özel ilgi alanlarında olabilecek kısa konuşmalardır. Soru-cevap bölümü dahil süresi yarım oturumdur. Canlı yayınlanır.

Yıldırım konuşma (1/8 oturum):

İsteyen katılımcıların kendi imkanlarıyla kaydedip konferansta yayınlanması için gönderdiği herhangi bir konu hakkında 6:30 dakikayı aşmayan aydınlatıcı konuşmalardır, banttan yayınlanır. Soru-cevap alınmayacaktır. Bir oturumda sekiz adet yıldırım konuşma yayınlanacaktır.

Serbest stil:

Etkinlik süresince yayınlanacak, katılımcıların fikir sunup konu oylayabildikleri bir sistemden seçilen konuşmalardır. Konu kısıtlaması yoktur. Eğer yeterli oyu alırsa konuşmacı, ukulele çalıp bize dinletebilir. En çok oy alan en fazla 8 serbest stil konuşma yayınlanacaktır. Yıldırım konuşmalardan farkı; konuların etkinlik komitesi onayından değil, topluluğun onayından geçecek olmasıdır.

Etkinlik komitesi:

  • Alper Atmaca
  • Neslihan Turan
  • Özcan Oğuz
  • Cemre Demircioğlu