Bazı eklemeler ve imla

master
Efe 3 years ago
parent 27856d30a8
commit 3c04d2ba21
  1. 5
      uzaktan-egitim-mail.md

@ -1,14 +1,15 @@
Sayın ... Hocam,
Öncelikle rahatsız ettiğim için özür dilerim. Adım ..., ... numaralı ... bölümü öğrencisiyim. Bu dönem vermiş olduğunuz ... kodlu ... dersini almaktayım. Dersleri ve sınavları Zoom/Webex/Teams platformundan yapacağınızı öğrendim. Bu konu hakkında bazı endişelerimi dile getirmek istedim.
Öncelikle rahatsız ettiğim için özür dilerim. Adım ..., ... numaralı ... bölümü öğrencisiyim. Bu dönem vermiş olduğunuz ... kodlu ... dersini almaktayım. Dersleri ve sınavları Zoom/Webex/Teams (hocanız hangi kapalı platformu kullanıyorsa onu belirtiniz) platformundan yapacağınızı öğrendim. Bu konu hakkında bazı endişelerimi dile getirmek istedim.
Karantinanın başlamasından itibaren eğitim-öğretimde yaşanan en büyük problemlerden birisi çevrim içi ders anlatabilmek için kullanılan video-konferans platformlarının seçimi oldu. Yaz okulu dahil üç dönem boyunca Zoom başta olmak üzere Cisco Webex, Microsoft Teams, Blackboard, Google Classroom gibi birçok mahremiyete saygı duymayan, eğitim ve teknoloji etiğine uygun olarak tasarlanmamış, bu şekilde tasarlandıkları vaat edilse bile kaynak kodlarına erişimimiz olmadığı için denetleyemediğimiz uygulama ve programlar kullanılmakta. Örneğin geçtiğimiz dönemlerde Zoom, Microsoft Teams ve Cisco Webex uygulamalarının hassas kullanıcı bilgilerini (e-posta, parola vb.) sızdırdığı, cihazlara izinsiz erişim sağlayan güvenlik açıları ortaya çıktı. Bu tarz platformlarda çok önemli bir detay olan iletişimin güvenliği ve şifrelenmesi kavramlarının yeterince sağlanmadığı da ortaya çıkan başka bir sorun.
Karantinanın başlamasından itibaren eğitim-öğretimde yaşanan en büyük problemlerden birisi çevrim içi ders anlatabilmek için kullanılan video-konferans platformlarının seçimi oldu. Yaz okulu dahil üç dönem boyunca Zoom başta olmak üzere Cisco Webex, Microsoft Teams, Blackboard, Google Classroom gibi birçok mahremiyete saygı duymayan, eğitim ve teknoloji etiğine uygun olarak tasarlanmamış, bu şekilde tasarlandıkları vaat edilse bile kaynak kodlarına erişimimiz olmadığı için denetleyemediğimiz uygulama ve programlar kullanılmakta. Örneğin geçtiğimiz dönemlerde Zoom, Microsoft Teams ve Cisco Webex uygulamalarının hassas kullanıcı bilgilerini (e-posta, parola vb.) sızdırdığı ve cihazlara izinsiz erişim sağlayan güvenlik açıkları ortaya çıktı. Bu tarz platformlarda çok önemli bir detay olan iletişimin güvenliği ve şifrelenmesi kavramlarının yeterince sağlanmadığı da ortaya çıkan başka bir sorun.
+ Veri sızıntısına dair haberler:
- (Zoom) https://nypost.com/2020/03/31/lawsuit-claims-zoom-illegally-shared-user-data-with-facebook/
- (Zoom) https://www.vice.com/en/article/k7e95m/zoom-leaking-email-addresses-photos
- (Webex) https://cloudsek.com/threatintel/cisco-phishing-targets-webex-users-1-41m-us-doctors-data-on-hacker-forum-500000-zoom-accounts-sold-on-dark-web-and-more/
+ Güvenlik açıklarına dair haberler:
- (Zoom) https://www.hackread.com/zoom-accounts-login-details-dark-web/
- (Zoom) https://www.forbes.com/sites/kateoflahertyuk/2020/04/01/zoom-user-warning-this-issue-could-allow-attackers-to-steal-windows-users-passwords/#49c1353561fd

Loading…
Cancel
Save